Volejbalistky Doprastavu vyhrali v odvete 16-finále Challenge Cupu

12.12.2012 Celý región

Brno 11. decembra (TASR) - Volejbalistky Doprastavu Bratislava zvíťazili v utorok v Brne aj v odvetnom zápase 16-finále Challenge Cupu nad domácim tímom KP 3:1. Po domácej výhre 3:0 si tak zverenky trénera Mareka Rojka zabezpečili postup do osemfinále tejto súťaže a v ňom sa stretnú s ruským Dinamom Krasnodar, ktoré po výhrach 3:0 a 3:1 vyradilo turecký tím TED Ankara.

Prvé dve lopty získali na svoju stranu hráčky Doprastavu (0:2), lenže vzápätí bolo 2:2 a následne 11:5. Potom sa Bratislavčakám šnúrou podarilo vyrovnať na 11:11 a rozhodujúci okamih setu prišiel zo stavu 14:14 šnúrou na 14:18. Toto vedenie si postrážili hostky až do konca a za stavu 19:24 premenili vo vedenie 1:0 hneď prvý setbal. V druhom sete však Slovenky viedli iba v jeho úvode (2:1) a potom už len márne doťahovali domáce vedenie. To narástlo najviac na päť bodov (11:6) a hoci sa im viackrát podarilo dotiahnuť na rozdiel dvoch bodov, hráčky KP doviedli set do vyrovnania na 1:1. Tretí set patril v prvej polovici domácim (12:10), od toho stavu ale bol vo vedení už len Doprastav. V nervóznej koncovke však domáce stiahli až na 23:24, ale práve za tohto stavu využili hostky druhý setbal a ujali sa vedenia 2:1. Vo štvrtom sete ušli Slovenky rýchlo na 5:1 a až na vyrovnaný stav 10:10, neustále viedli a doviedli tak zápas do víťazného konca a postupu.

Hlasy po zápase:

Marek Rojko, tréner Doprastavu: "Vedeli sme, že Brno bude doma určite hrať lepšie a to sa aj potvrdilo. Jednak sme stratili set a bolo to aj vyrovnanejšie. Ale v podstate naše 3-4 hráčky v základnej šestke boli lepšie. Zápas nemal nejakú vysokú úroveň, ale náš cieľ sme splnili a tešíme sa z postupu. Čo sa týka nášho ďalšieho súpera Krasnodaru, bude to určite náročná skúška, nielen po športovej stránke, ale aj cestovania. Pre viaceré naše hráčky to bude výzva na vlastnej koži otestovať si ruskú školu. Nie sme naivní, ale s favoritom sa popasujeme o čo najlepší výsledok a myslím si, že diváci v Bratislave sa majú na čo tešiť."

Challenge Cup, odveta 16-finále:

KP Brno - Doprastav Bratislava 1:3 (-19, 20, -23, -21)
101 minút
rozhodovali Niculescuová (Rum.), Kolos (BaH)
/prvý zápas: 0:3, do osemfinále postúpil Doprastav/
 

Vyberte región